AJAX/WebView

Dit gedeelte van de Help wordt gebruikt voor de AJAX -client en voor WebView-modus in QlikView Desktop. Sommige functies kunnen licht afwijken op verschillende clients.

WebView-modus in QlikView Desktop

Met één klik op een werkbalkknop kunt u nu schakelen tussen de traditionele weergave en de AJAX-weergave bij uitvoering van QlikView Desktop. Met deze functie kunnen ontwikkelaars precies zien hoe de opmaak er uitziet op een AJAX-client. Uiteraard zijn de eigenschappenvensters van AJAX beschikbaar bij uitvoering in WebView, met enkele handige functies die de ontwikkelaar in de standaardweergave niet tot zijn of haar beschikking heeft. Houd er echter rekening mee dat sommige functies niet beschikbaar zijn in WebView, zoals

• Rapporten bewerken.
  • Menuopdrachten knippen, kopiëren, en plakken (sneltoetsen Ctrl+X, Ctrl+C en Ctrl+V).
  • Animatie van grafieken.
  • Ingesloten afbeeldingen afdrukken of exporteren.

Grafiekafbeeldingen naar Klembord kopiëren

Het is mogelijk afbeeldingen van grafiekobjecten naar het klembord te kopiëren door Ctrl+Shift ingedrukt te houden en met de rechtermuisknop op het grafiekobject te klikken en vervolgens Kopiëren te selecteren in het menu.

Aanraakscherm

De volgende functionaliteit wordt ondersteund op aanraakschermen:

• Het maken van objecten
  • Het verplaatsen, kopiëren en wijzigen van het formaat van objecten
  • Het wijzigen van eigenschappen

Beperkingen voor bestandsnamen

Als u een QlikView-document wilt delen met behulp van AJAX-clients, mag de bestandsnaam geen hekjes (#) bevatten.

Sneltoetsen

QlikView Desktop-sneltoetsen zijn niet beschikbaar in de AJAX-client.